Dom > Industrija znanja > Sadržaj

Pregled na LED zatamnjenja tehnologija

Dec 27, 2016

Zatamnjenja je glavni pravac razvoja LED tehnologije upravljačkog programa. Postoje 2 načina da shvatim zatamnjenja sa aspekta tehnologije, koje su PWM i Triac. Triac ima više prednosti u projekat zamenljivi. Ali PWM ispunjava ljudska LED bolje zatamnjenja zahteva preciznost, efikasnost i naklonost. Dakle, dizajn adjudgement je drugu bazu na drugačijem principu između njih.

Postoje 3 vrste potrebna od Dimming: 1. potrebna funkcija korekcije linije, kao što je ulaz, sala za sastanke i slično; 2. odraz načina života i život komfor, koja ne samo mogli da podesimo svetlo svetlinu prema okruženju, ali i da mozes da sprecis atmosferu. 3. potrebna zaštite životne sredine i štedi energiju, u medjuvremenu je najnoviji potrebna "Energija zvezda". Ušteda energije je najistaknutiji prednosti i važna osnova vlada objavila politiku za promociju tehnologije aplikacije. Ako zatamnjenja tehnologija se koristi za dnevne osvetljenje, on je igrao za veće štedi energiju prednost LED rasvetu.

Postoje 3 osnovna načina za LED zatamnjenja trenutno na tržištu: 1. Linearna zatamnjenja; 2. Triac zatamnjenja; 3. PWM zatamnjenja. Tri načina ima svoje prednosti i mane. Linearni zatamnjenja uglavnom zasniva se na princip odvojenosti jednostavno napona. Prednosti su aplikacija je jednostavan i nema smetnji. Mane su ne samo nefleksibilan i neefikasna, a takođe čini Belo svetlo LED pomak na žuti svetlo dok je nizak elektronski struja LED. Osim toga, tamo će biti pregrejana zbog odvajanja napona.

Triac zatamnjenja trenutno je u širokoj upotrebi zatamnjenja putem aplikacije za usijani i štednju energije lampi. Njegov princip rada je sa ulaznim talasnog oblika napona kroz sprovodjenje ugao posle rez-talasa, rezultiralo je tangencijalno ka u talasnom obliku napon izlaza. Primjenu tangencijalno princip može da smanji izlazni napon RMS da smanji moć običnih opterećenja (otpor opterećenja). Prednosti Triac zatamnjenja je efikasnost i stabilne. Ali baza mi je na principu rada, postoje i neke mane dizajna kada se primeni. Kao što kada opterećenje veliki izvor energije, sprovodjenje ugao volja lako nestabilan i u talasnom obliku izlaza će biti neujednačen i vibracija i bodlji će se obavljati. Ovi nestabilan izlazni pravi LED svetluca. Nije razlog za prethodnu električne lampe treperenja je jer je Linearna utovara i obrade trenutnog normalno zavisi od 50mA. Tako je Triac mutnije na tržištu trenutno, koja je pogodna za električne lampe, nije pogodna za LED proizvode. Potrebno je da se poboljšaju da bi se uklopio u LED karakteristika.

Na osnovu činjenice zamjene LED svetlo tržištu veliki potencijal, terminal sistem proizvođači uglavnom više vole Triac. Od tada su prikazati iz ugla uctivosti zamjene lampe. Postoje mnoge LED zatamnjenja proizvodi na bazi matičnog Triac, i oni su takođe optimizovana za napajanje faktor korekcije (PFC), precizno izlaz, široku, treperenja-besplatno i tako dalje. Međutim, generalno se prihvati da je tehnologija je samo prelazni tehnologija: Triac je dizajniran za usijani, sa karakteristikama LED da se prilagode karakteristikama Triac, koji ograničava dalji razvoj LED zatamnjenja tehnologiju.

PWM zatamnjenja tehnologija se trenutno smatra najperspektivnijih tehnologija LED zatamnjenja. Dok je dim po širini puls PWM, neophodno je da pruži izvor signala korekcije širina dodatne puls. Kroz menja ciklus dužnost signala ulazni puls na suzdrћavati čipu upravljački program LED na snagu FET vratima do kontrolni signal, kako bi se svrha Prilagođavanje trenutnog na LED. Postoje 3 prednosti PWM sve: 1. Toplina boje od belog svetlo LED će biti pomak sa pokretačka trenutne veličine, što je mana od linearnog zatamnjenja. I sve PWM neće imati problem; 2. PWM kontrola ispravnosti je mnogo više od linearnog zatamnjenja; 3. baze na digitalni zatamnjenja PWM ima mnogo više dugoročne tehnologije expansibility, bolje je za buduće inteligentna LED tehnologija integrisani razvoj.